Litt av det vi har gjort i huset så langt.

Nå for tiden går det i å rive ned, ta opp og legge til rette for selve oppussingen. Har begynt å forstå at ting tar tid. Og gammelt håndverk tar tid å få ned. Har i hvertfall fått et inntrykk av at huset vårt er bygd for å vare. Her er alt festet MEGET godt. Gjerne med store, store spiker og litt skruer her og der for sikkerhets skyld.

Erik holder mest på nede i kjelleren for tiden. Kjelleren var delt i to, hvorav en del med jord, og en del med betong.

Her har Erik akkurat revet vegg på ene siden av grua.Erik har gravd opp masse jord fra jordkjelleren. Han skal og slå opp betongen og grave dypere under der. Det skal legges varmekabler og fliser der nede. Og for at vi da fremdeles skal ha god takhøyde må man litt ekstra ned i jorda.

I andre etasjen er det og gjort litt arbeid. Det ene store soverommet skal deles i to. På ene siden av rommet var det en lettvegg til et lite kott, så den måtte jo vekk.

Bilde før

Bilde etterI gangen oppe har vi og fjernet en lettvegg som gikk inn til et lite soverom med nesten bare skråtak. Dette rommet ligger der hvor arken vil komme, så her blir det passelig stor gang med dør inn til "ark rommet"

Før rivingUnderveis i rivingen
Veggen borte:)Jeg har vinterferie nå og Erik seinskift denne uka, så vi prøver å få gjort litt arbeid på formiddagene. Erik holder som sagt på nede i kjelleren og jeg holder på i to av rommene i 1. etasjen. Har holdt på mest med det rommet som skal bli bad. Her var det på en slags papptapet på veggene som var meget godt festet med mange stifter. Så var det malt hvitt oppå.


Denne tapeten har jeg nå fått revet av. Men masse stifter står igjen i veggen og de skal det bli veldig gøy å fjerne. Nå skal jo dette bli et bad og hvis vi skal dekke tømmeret helt i dette rommet så er det ikke nødvendig å fjerne de. Jeg har og fjernet listene langs gulvet, de ser det ut til at har vært der siden huset ble bygd. Listene var festet med hjemmelagede spiker av god størelse. Det gikk ikke å fjerne listene i en del, de knakk av hele tiden og satt skikkelig godt i veggen. Fikk de nå av til slutt:)

Det er spennende med alt dette arbeidet og så klart, men det jeg virkelig gleder meg til er den dagen jeg kan begynne på veggene skikkelig. Nå leter jeg etter farger til de veggene hvor vi ikke får beholdt synlig tre, og jeg må finne tapet til de veggene hvor vi ikke skal ha synlig tømmer. Der hvor treet blir synlig skal veggene hvitbeises. 110 år gammelt tømmer er mørkt og tungt! Vi skal jo å legge nytt gulv i huset. Mørkt eller lyst? Heller litt mot mørkt jeg da... Mange viktige valg som må tas. Takk og lov for internett. Da kan jeg sitte hjemme å se etter tapeter, lese interiørblogger og få gode ideer:)  
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits