Skrapesyke?Nå har det endelig begynt å bli mildere ute. Virker som om våren endelig er kommet. Og med det så blir det og bedre å jobbe i huset. For med et hus som det er like kaldt inne i, som det det er ute så er det ikke veldig gøy å holde på når det er flere minusgrader ute. Vi har fått ryddet ut hele huset nå. Har fått låne en lagringsplass slik at alle tingene våre står trygt.

Jeg har lett og lett etter den magiske måten å fjerne gammel maling fra vegg. Men den magiske måten finnes rett og slett ikke. Den eneste måten er den sakte måten. Har prøvd med malingsfjerner og den funker jo egentlig, men den er veldig dyr og den fjerner ett lag i gangen. Så det har nå blitt den gode gamle måten- skraping. Med varmepistol til hjelp går det sakte men sikkert fremover.Disse veggene skal males etter malingen er skrapet av. Men jeg ville ikke male rett oppå 3-4 lag maling for det tror jeg ikke vil se bra ut. Heldigvis er det kun dette grønne rommet og det som tidligere har vært kjøkken som trengs å skrapes. Andre steder hvor de har malt er det bare ett lag maling og det kan fint males over. Det er en kjedelig jobb, men det hjelper å tenke på at nå har vi faktisk startet med selve oppussingen rom for rom.

Den andre stuen er det rene tømmervegger. Erik har jo fjernet en pipe der og slik ser det ut da:I begge stuene har vi veldig fint tak. Så nå er det å finne noen som kan lage lik plank slik at vi får tettet etter hullene der hvor det har vært piper. (Det har opp gjennom tiden vært satt opp flere ovner rundt om kring i huset...)Så nå om dagen er det bare å jobbe på. Nå er vi jo i gang med april og i mai begynner snekkerne med sitt arbeid ute. Det er virkelig nå alt det spennende og harde arbeidet begynner!

Slik så det ut på gården for et par uker siden:


Men mye snø er heldugvis smeltet siden da.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits