Nå går det fremover her:)

Ja, nå er snekkerne godt i gang og vi kan begynne å ane konturene av hva huset skal bli. Litt i hvertfall:)

Det er støypt plater til arkene og på baksiden av huset har de begynt å murt opp i riktig høyde som resten av muren til huset.

 

 .Hovedinnganen til huset vil være på bakkenivå. Muren de har murt opp på fremsiden vil være kanten som skal bære trappen ned til kjelleren. Senere vil de da bygge trapp som går opp til 1. etasje.


I kjelleren er det nå lagt ned rør til kloakk også et lag med isoporplater, armering og rør til varmeannleg. I dag ble kjellergulvet støypt.Ene veggen med kledning er nå revet. Under fantes ingen isolasjon, kun lafta tømmervegger. Orker ikke tenke på hvor kaldt huset må ha vært. Glad det skal kles på nytt, men med et godt lag isolasjon.Jeg har endelig klart å finne rette fargen til huset. Jeg kunne egentlig tenkt meg et hvitt hus med mørkebrun stafasje. Men har blitt anbefalt å ikke male huset hvitt, siden det er mye lettere at hvit blir stygg og ødelagt av sopp. Siden huset er gult nå, så har vi bestemt oss for at da blir det fargen, med hvit stafasje i stedet. Men å finne rette gulfargen er ikke "bare "bare". Og ut i fra et fargekart var det for meg helt umulig. Eneste måten da var å kjøre rundt omkring i Hornindal, Stryn og Nordfjordeid til jeg fant huset med rette fargen. Mange gule hus, men noen har for mye rødt i seg, noen går over i mer pastell og noen blir rett og slett for gule. Men til slutt så jeg den helt rette fargen. Så da var det bare å stoppe og spørre hva slags farge de hadde brukt. Heldigvis husket mannen hva fargen het og han hadde malingsspann jeg fikk kikke på:) Så fargen til huset vårt heter da Solgul. Dette er visst en gulfarge som er tradisjonell på gamle hus. Og det syntes jeg er fint. Så er det brae å bestemme seg da, Oljemaling, eller vannbasert maling? Tror kanskje det blir vannbasert. Den er dyrere, men skal holde glans og farge lengere enn oljemaling.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre nytte av meg om dagen. Kommer nå ikke inn i huset engang. Men når kjellergulvet er ferdig herda, kan vi igjen sette opp stigen, så vi i hvertfall kommer oss inn i huset. Og når kledningen kommer så skal jo den også males:)

 

Én kommentar

Marsha

07.07.2011 kl.09:22

Fantastisk spennande å sjå. Kjellaren kjem til å bli kjempefin. Heilt utruleg for ein forandring allereie. Vi gledar oss masse til å sjå i sommar. Dokke er flinke!

Skriv en ny kommentar

hits