Snart påske og vi jobber på:)

Mye usynlig jobbing i det siste, i hvertfall for min del, pusset vegger til den store gullmedalje. Gammel maling sitter godt og jeg er nå godt i gang med Black & Decker pussemaskin nr 2. Men, nærmer meg nå sakte men sikkert slutten på pussingen. Et problem jeg har hatt når jeg holder på i huset er å bruke maske. Føler bare at jeg ikke får puste skikkelig når støvmaska er på plass. Og da sluntrer jeg unna, pussestøv, gammel maling og gammelt støv generelt er ikke bra! Heldigvis ble mine bønner hørt og redningsmannen Ola Andre har lånt meg en skikkelig fancy maske. Den dekker hele ansiktet og har to små vifter som blåser renset luft i ansiktet:)


Ser kanskje litt voldsomt ut, men jeg har blitt totalt avhengig av masken!

I andre etasje har vi nå revet opp det gamle gulvet, og plank lagt på. Mye jobb å rive opp gamle gulv, men siden skal ha isolasjon i mellom etasjene og varme i noen av gulvene, så måtte det gamle vekk.


MASSE gamelt støv og rusk mellom planken her ja...Men, det blir så bra til slutt:)

 

Med hjelp av gode venner, Sølve og Unni Kiviranta en fredag ble det lagt nytt gulv på et av de små soverommene og det ble pusset og sparklet vegger. Med god motivasjonsdrikke så gikk arbeidet som en lek. 

Snekker Einar helge har fiksa taket i stuene. Der var store hull etter gamle piperør. 

Ovnen til 1. etg er kjøpt og kommet på plass. Svigermor Kristi hadde en gammel Bjørn ovn, men den hadde røruttak på feil side. Denne ovnen likte vi begge veldig godt, og heldigvis fant vi en lik en på nett. Bjørn nr. 16 ble laget i Drammen en gang mellom 1910 og 1930. Den har et vers fra diktet Åsgaardreien av Johann S. Welhaven i gotisk skrift på siden.


"Da klang der druer da ble der en støi
af bjelder og ringlende ridetøi
Nu var der nær - det kom over heien
der hørtes et skrik: Det er åsgaarsreien"

Badet i 2. etg begynner å nærme seg klart for fliser og plater, og litt "jukse" tømmervegg:) Bestilte plater til badet i går, Fibi Trespo Titan grå. Dette er plater som ikke ser ut som flis, men har en slett overflate. Fliser kjøpte vi i helgen, gjett og jeg gleder meg til å se de ferdig lagt på gulvet. Har ikke bilder av platene, men de fine flisene har jeg så klart tatt litt bilder av:)

 

 
Membran må på før man kan legge flis.Hvite fliser

Svarte fliser

Skal bli sjakkrutete baderomsgulv.

Nå er det maling av panel til taket som skal prioriteres. Vi skal bruke panellakk med hvitt i. Synlig treverk men med hvitskjær. Soverommet til meg og Erik har for anledningen blitt gjort om til arbeidsrom

Så får vi bare håpe at vi får gjort masse fornuftig i påsken:)


 

 

 

3 kommentarer

Det blir så braaa =)

Lizbeth Osnes - Min hverdag med mine interesser, og lidelsen Anorexia Nervosa. Du kan forresten vinne HAIR EXTENTIONS på min blogg! Lizbethosnes.com

jublendeskaperglede

22.03.2012 kl.23:16

Jøss, litt av et oppussings/revoleringsprosjekt!Så morro da,blir sikkert kjempefint.

marita

28.03.2012 kl.08:53

Så fint d blir :). Den ovnen dere har fått tak i var knall. :) Lykke til videre. Spennende å følge med til d ferdige resultatet

Skriv en ny kommentar

hits