I år flytter vi i hvertfall inn- del 2 (TING TAR TID)

Så var det plutselig januar igjen da... Mitt første innlegg i fjor het: I år flytter vi i hvertfall inn, derav tittelen på årets første innlegg. Vi har enda ikke flyttet inn, men i år skjer det definitivt :) Det er rart hvor mye tid de små tingene tar, pirkemale, male lister, saget ut til varmerør i 1. etg, pusse opp noen objekter mens vi venter på at det skal bli klart til å gjøre andre ting... På slutten av året dabbet det av med effektiviteten, eksamner og jula kom i veien.

Gulvet til 1. etg er nå bestemt og bestilt, valget falt til slutt på Mammut Capital Oak. Laminat som i 2. etg, men en litt dyrere en, er jo litt mer slitasje i hovedetasjen.. Tror det kommer til neste uke, men vi må uansett få lagt ned rør og varmefordelingsplater før det kan legges.


Mammut Capital Oak

Som skrevet innledningsvis har jeg klart å få pusset opp noen ting til huset også. Den gamle utelampen i smijern har fått en etterlengtet runde med lakk:


Ganske rusten før start...Fiks ferdig utelampe. Vet ikke hvem som har laget disse lampene, men vet det er like to steder til her i bygda, ene på gamledelen av hotellet her, og den andre på et gammelt hus.

Vi fikk en seng i heltre av noen gode venner, da de syntes den var alt for stor for dem. Tok ikke bilder av hele sengen før oppussing, da det ble gjort i deler.


Nederst ser dere gamle fargen


Og slik ble den når den var ferdig.

Jeg har og pusset opp en gammel sjenk som skal stå på badet, den er ferdig, har kjøpt vask som skal stå oppå, men det har ikke kommet på plass enda. Sjenken kjøpte jeg på en antikvitetsbutikk i Ålesund, siden den var malt fikk jeg den til den nette sum av 300 kr. Det vil si at samlet sum på baderomsinnredningen med vask og kran kommer på ca 1000 kr. Så får vi se hvor lenge den varer, siden den er såpass gammel. Som speil har jeg tenkt å male en gammel bilderamme som var i huset og kjøpe nytt speil å sette inn.


Her er utgangspunketDe gamle handtakene vil vi ikke ha...Sparklet over alle hull og merker etter handtakeneLilla på pynten og skrive noen velvalgte ord på midtereste døra Vet ikke om de nye knottene som er satt på vises så godt her men bare å se godt etter :)

Selve sjenken, den har fått lilla føtter som dekoren på dørene.

I huset sto et gammelt sminkebord som er veldig fint, men det var gamle maling/ lakk flekker på den, så den pusset jeg over og malte i samme farge som den var: antikk hvit.


Her skal det bli stas å fikse seg til fest :) Har til og med fått satt opp et lite smykkestativ :)

Vi fikk nå til en liten dugnad i jula. Sølve og Unni Kiviranta og Siv Solheim var med. Erik og Sølve fikk opp tapet på den store veggen i yttergangen. Min frykt for  resultatet var totalt ubegrunnet, de gjorde en strålende jobb!

 

 
Sølve ser ut til  å kose seg som "tapetsjef".

Dette er samme tapeten som på kjøkkenet; Borge Brocante, men som man kan se, i ganske andre farger.

Siv, Unni og jeg holdt oss på kjøkkenet som seg hør og bør for kvinnene, ha, ha;) Hvem skulle vel tro at det var så komplisert å få opp et Ikeakjøkken? Altså de fleste av skapene har jeg skrudd sammen selv, men å få på bein, finne ut hvilke underskap som skal stå hvor og ikke minst iq testen med hvordan man får opp dørene kan ta motet fra en stakkar. Iq testen med dørene klarte forresten Unni med glans :)


Pause må man og ha.Etter vi hadde fått bein på underskap tok Siv på seg jobben med å skru sammen skuffer mens Unni og jeg funderte på skapdører.Fikk de da opp til slutt :)Skal selvsagt på dekkplater på synlige flater på overskapene.

Kjøkken kjøpte jo jeg for leeeeenge siden, før alt var ferdig planlagt. Og selsvagt hadde jeg klart å gjøre et bomkjøp. Kjøpte benkeplater som på bildet så ut som det var hvitvasket treverk, men det var kritthvitt laminat. Og det passer jo selvsagt ikke inn på kjøkkenet vårt.

 


Men, det gjør svart... Så i dag fikk de første strøket med svart klarlakk.

I helga vatret Bruce og Erik opp underskapene, høyskapet er klart med ovn og mikro på plass. Men dette har jeg glemt å ta bilde av. Setter ikke på skuffer og dører nede før rør, varmefordelingsplater og gulv er på plass, slik at det ikke skal bli ødelagt.

Både jeg og Erik er virkelig fornøyde med hvordan huset vårt blir. Med unntak av tapeten på kjøkkenet synes vi at vi har vært veldig flinke til å holde oss innenfor rammen. Men har vi vært litt for flinke? Ene veggen i vinterhagen manglet en plank øverst. Hva skulle vi så gjøre der? Dette er den veggen hvor den originale døra skal settes inn.

Den ser slik ut:

Vi ville gjøre noe spesielt med planken som skulle settes inn oppe ved taket. Etter litt brainstorming som det så fint heter, fant vi ut at vi skulle skrive noe på denne planken. Enda mer brainstorming og leiting på nett. Til slutt falt valget på et sitat fra Erik sin yndlingsforfatter Hunter S. Thompson. Sitatet er hentet fra boken Fear and loathing in Las Vegas og er helt uten mening. Men må alt nødvendigvis ha en mening? Jeg føler at dette sitatet sier mer om oss en hva noen ordtak eller dyptmenende sitat vil kunne gjøre, Vi vil være litt "ville og gale" og ikke gjøre alt helt innenfor de forventede rammene. Så får vi se om det blir flere slike kreative utbrudd i huset (tror det altså)...
We can`t stop here, this is bat countryJeg har hatt jernvitrol på planken etter den var kommet opp. Jernvitrol vil drepe det ytterste laget i treverket og i løpet av 9 mnd vil det bli gradvis gråere og se gammelt ut. Regner ikke med det skal bli helt likt veggen under, men det vil ikke se helt nytt ut heller og vi slipper at planken gulner om få år.

Til slutt: Noen ganger setter man ikke sammen et skap fra Ikea i helt rett rekkefølge, det kan fort føre til at man må sette sammen resten innenfra....


Ser forbausende glad ut med tanke på hvor sint jeg var når jeg prøvde å få det rett, er sikker på at jeg kun smilte til fotografen! 

 

 

5 kommentarer

Mamma / svigermor

15.01.2013 kl.20:46

HERLIG BLOGG <3

Silvia

15.01.2013 kl.20:49

Takk mamma <3

solvielin

15.01.2013 kl.21:33

så fint det e! ikke mye igjen nå :D Digger di gamle møblene det e sååå fint :D

Jane

16.01.2013 kl.09:32

Jeg er misunnelig på noen av møblene dine ser jeg :p hihi.. Du har en veldig god smak interiørmessig og det blir spennende å følge med framover :)

Lene

09.03.2013 kl.21:00

Jeg ramlet over bloggen din, og må bare si WOW!!

Det sminkebordet og bademøblet var læææækert!!!

Skriv en ny kommentar

hits